ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ      ΤΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ      PHOTOSHOW      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ      ΑΡΧΗ      Ελληνικά Αγγλικά  
 
 
Επισκεφθείτε στο Αγκίστρι ...
 

Το Αγκίστρι από μόνο του αποτελεί το σημαντικότερο αξιοθέατο του Αργοσαρωνικού. Μόλις 55 λεπτά από τον Πειραιά και 10 λεπτά από την Αίγινα βρίσκεται ο μικρός παράδεισος του Αργοσαρωνικού, με φιλόξενους ανθρώπους, καταπράσινος και με καταγάλανα νερά.

Στο Αγκίστρι πρέπει να επισκεφθείτε όλες τις παραλίες του, οπωσδήποτε όμως, τη Χαλικιάδα, την Απόνησο και τη Δραγωνέρα.

Επίσης αξίζει να επισκεφτείτε τα διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα που υπάρχουν στο Πνευματικό κέντρο του Μεγαλοχωρίου, τις Εκκλησίες και τα γραφικά ξωκκλήσια που είναι διάσπαρτα στις καταπράσινες πλαγιές και στις παραλίες του νησιού.

 Οι Άγιοι Ανάργυροι.
Πρόκειται για μία κάτασπρη επιβλητική Εκκλησία με γαλάζιο τρούλο, που δεσπόζει στη Σκάλα και γιορτάζει την 1η Ιουλίου.

Η Ζωοδόχος Πηγή.
Είναι η Μητρόπολη του νησιού, βρίσκεται στο Μεγαλοχώρι και αξίζει να την επισκεφθείτε για τις αξιόλογες τοιχογραφίες που υπάρχουν σ' αυτή. Γιορτάζει την Παρασκευή του Πάσχα και γίνεται πανηγύρι.

Η Εκκλησία είναι Βασιλική με τρούλο η οποία χτίσθηκε το 1885 και κοσμείται από τοιχογραφίες αναγεννησιακής μορφής, οι οποίες φιλοτεχνήθηκαν από τον Ανδριανό Σταματιάδη.

Ο Άγιος Γεώργιος.
Πρόκειται για ένα ιστορικό Εκκλησάκι το οποίο ήταν η παλαιά Μητρόπολη του νησιού και βρίσκεται διακόσια περίπου μέτρα ανατολικά της Εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής. Από το εκκλησάκι σώζεται σήμερα μόνο το καμπαναριό και η κατασκευή του χρονολογείται πριν από τον 19ο αιώνα. Η παράδοση λέει ότι το δάπεδό του ήταν στρωμένο με Μαλτέζικες πλάκες.

Το μνημείο του Μητρομάρα.
Απέναντι από το Εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου υπάρχει ένας πέτρινος τάφος, στον οποίον τοποθετήθηκαν το 1814 τα οστά των 411 ανδρών του Μητρομάρα οι οποίοι σκοτώθηκαν από τους Τούρκους, μετά την αποτυχημένη επανάσταση των Ορλώφ το 1772.

Ο Μητρομάρας υπήρξε φημισμένος αρματωλός και πειρατής του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Μήτρος Λέκκας ή Μήτρος Δέδες. Το Μνημείο του Μητρομάρα υπάρχει στον προαύλιο χώρο των Αγίων Αναργύρων στη Σκάλα.

Τα Εκκλησάκια των Αγίων Πάντων και Αγίων Θεοδώρων.
Βρίσκονται πανω από το Μεγαλοχώρι, 10 λεπτά με τα πόδια, μέσα σε ένα πευκόφυτο δάσος. Στέκουν εκεί μέσα στο πέρασμα των χρόνων και καλούν τον επισκέπτη να γνωρίσει τις ρίζες του νησιού, το Καντούντι, το παλιό χωριό (Παλαιοχώρι), δηλαδή ότι έχει μείνει από τον παλαιότερο οικισμό του Αγκιστρίου.

Οι Άγιοι Πάντες είναι ένα όμορφο Εκκλησάκι με υπέροχη θέα προς το Μεγαλοχώρι και τον Αργοσαρωνικό. Από τους Αγιους Πάντες, σύντομο μονοπάτι που κατευθύνεται ανατολικά, μας οδηγεί στο κοντινό εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων.

H Παναγία στο Μετόχι.
Βρίσκεται στο Μετόχι και μπορείτε να την επισκεφτείτε με πεζοπορία. Όταν φτάσετε στην Εκκλησία θα αποζημιωθείτε από τη θέα στη Σκάλα, στη Μετώπη και στην Αίγινα που είναι φανταστική. Γιορτάζει το Δεκαπενταύγουστο και γίνεται μεγάλο πανηγύρι.

Η Αγία Βαρβάρα στο Πολέμι.
Η παλιά εκκλησία της Αγ. Βαρβάρας βρίσκεται στη θέση Πολέμι. Την Εκκλησία είχε τη τύχη να καθαγιάσει ο Αγιος Νεκτάριος. Γύρω από την Εκκλησία μπορούμε να δούμε κάποια από τα παλιά αλώνια του νησιού και τα πώρινα πηγάδια συλλογής νερού.

Η Εκκλησία της Αγίας Κυριακής.
Βρίσκεται στα Λιμενάρια, στην πλατεία και γιορτάζει στις 7 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία γίνεται μεγάλο πανηγύρι.

Ο Άγιος Νικόλαος.
Βρίσκεται έξω από τα Λιμενάρια, 10 λεπτά με τα πόδια, στον δρόμο όπως πηγαίνουμε για την μαγευτική παραλία της Απόνησου.

 

Αξίζει να περιπλανηθείτε στους οικισμούς και τις παραλίες του νησιού με το τουριστικό τρενάκι,
σε μια πραγματικά μαγευτική διαδρομή. 
 
 
 
 
     
 
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ
Κατοικίες
Διαμερίσματα
ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Κατοικίες, Επιχειρήσεις
Οικόπεδα, Κτήματα
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΟΣΕ, ΚΤΕΛ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ
Τηλεφωνικός Κατάλογος
Χρυσός Οδηγός
ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS
ΚΕΠ  -  ΟΑΕΔ
ΑΣΕΠ  -  ΕΟΤ
     
EmpNeusis Web Design and Hosting Services
Τηλ.:      210 5699786 / Κινητό: 6942523338
E-mail : webdesigner@empneusis.gr