ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ      ΤΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ      PHOTOSHOW      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ      ΑΡΧΗ      Ελληνικά Αγγλικά  
 
 
Αθλητικοί αγώνες
 


ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ “ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ”

Κάθε χρόνο, από το 2015, πριν την εποχή του κορωνοϊού, στις αρχές ή τα μέσα του Ιουνίου, διεξαγόταν με μεγάλη επιτυχία στο Αγκίστρι ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου και κολύμβησης με την ονομασία “ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ & ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ”, που συνδιοργάνωναν ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αίγινας, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά και ο ΑΠΣ Απόλλων Δυτ. Αττικής, υπό την αιγίδα και χορηγία του Δήμου Αγκιστρίου και του Σωματείου Επαγγελματιών Αγκιστρίου.

     
     

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

1. Αγώνας δρόμου 13,5 χλμ. ο “ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ”, που διανύει ολόκληρο το νησί του Αγκιστρίου με αφετηρία και τερματισμό στον χώρο μπροστά από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στην Σκάλα.

2. Αγώνας δρόμου 5χλμ. με διαδρομή Σκάλα – Μεγαλοχώρι – Σκάλα, που ουσιαστικά ενώνει τους 2 μεγαλύτερους οικισμούς του νησιού, με αφετηρία και τερματισμό στον χώρο μπροστά από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στην Σκάλα.

3. Δυναμικό βάδισμα 13,5χλμ. που διεξάγεται στην ίδια διαδρομή με τον αγώνα δρόμου του “ΓΥΡΟΥ ΤΟΥ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ”, με αφετηρία και τερματισμό στον χώρο μπροστά από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στην Σκάλα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ 13,5χλμ.

 

1. Αγώνας τρεξίματος με την επωνυμία “Γύρος Αγκιστρίου”

Η διαδρομή με κύριο χαρακτηριστικό τις συνεχείς εναλλαγές του τοπίου, ξεκινάει από την Σκάλα και ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο φτάνει στο Μεγαλοχώρι, το διασχίζει και περνάει στην ενδοχώρα, φτάνοντας στην άλλη άκρη του νησιού και συγκεκριμένα στα Λιμενάρια, από όπου οι αθλητές κάνοντας αναστροφή θα επιστρέψουν στην Σκάλα. Σχεδόν ολόκληρη η διαδρομή μετά το Μεγαλοχώρι, βρίσκεται ανάμεσα σε πεύκα και γίνεται σε άσφαλτο, ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων, με χιλιομετρική ένδειξη ανά χιλιόμετρο.


2. Δυναμικό βάδισμα στην ίδια διαδρομή των 13,5 χλμ.

Στην ίδια διαδρομή με τον αγώνα τρεξίματος του “Γύρου του Αγκιστρίου”, θα διεξαχθεί και Δυναμικό βάδισμα ίδιων 13,5 χλμ. Οι περιπατητές θα ξεκινήσουν μισή ώρα νωρίτερα από τον κύριο αγώνα και θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή ή μέχρι το σημείο που μπορούνε. Δεν θα έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα η εν λόγω βόλτα, ενώ σε όλους θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

ΑΓΩΝEΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ “HARDSUN” ΣΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ

Οι αγώνες ορεινού τρεξίματος “Hardsun” στο Αγκίστρι, αποτελούνται από δύο διαδρομές ορεινού τρεξίματος σε μονοπάτια δασικής περιοχής, και από έναν παιδικό αγώνα σε πλακόστρωτο και επίπεδο δρόμο.

1η Διαδρομή “HardSun trail race” μήκους 27χλμ. και θετικής υψομετρικής διαφοράς 936μ., με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το χώρο μπροστά από το Copa Cabana, στον παραλιακό δρόμο της περιοχής της Σκάλας.

Οι αθλητές κατά τη διάρκεια της 1ης διαδρομής διέσχισαν σχεδόν όλο το πευκοδάσος του νησιού, πέρασαν από ξωκλήσια, παραλίες και έφτασαν μέχρι το υψηλότερο σημείο του Αγκιστρίου, την περιοχή Κοντάρι, με υψόμετρο 294μ. και θέα σ’ όλο τον Αργοσαρωνικό.

2η Διαδρομή “Agistraki trail race” μήκους 10χλμ. και θετικής υψομετρικής διαφοράς 367μ., με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το χώρο μπροστά από το Copa Cabana, στον παραλιακό δρόμο της περιοχής της Σκάλας.

Η διαδρομή του αγώνα ήταν κυκλική και οι αθλητές κατά τη διάρκεια της 2ης διαδρομής διέσχισαν τον παλαιότερο οικισμό του νησιού, το Κατούντι.

Τα μονοπάτια και στις δύο παραπάνω διαδρομές ήταν κυρίως σε δασική περιοχή, ενώ υπήρχαν και κάποια σημεία σε άσφαλτο και σε πλακόστρωτο δρόμο.

Οι αγώνες σχεδιάστηκαν με σκοπό να γνωρίσει το κοινό τις ομορφιές του Αγκιστρίου και να του δοθεί η ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την φύση.

Ο παιδικός αγώνας “Kids fun race” είχε σημείο εκκίνησης, το χώρο μπροστά από το Copa Cabana, στον παραλιακό δρόμο της περιοχής της Σκάλας.

Οι μικροί μας αθλητές είχαν κατεύθυνση προς την περιοχή του Μεγαλοχωρίου, ακολουθώντας τον κεντρικό παραλιακό δρόμο του Αγκιστρίου, σε πλακόστρωτο και επίπεδο δρόμο, χωρίς εμπόδια και κανέναν βαθμό δυσκολίας. Μετά από 750μ (λίγο πριν το εστιατόριο «Amarilis»), οι μικροί δρομείς έκαναν επιτόπια αναστροφή και επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης.

1ος ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ “HARDSUN” ΣΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ

To “Copa Cabana” διοργάνωσε στο Αγκίστρι στις 6 Σεπτεμβρίου του 2020, τον 1ο αγώνα ορεινού τρεξίματος HardSun, ο οποίος διεξήχθη σε δύο διαδρομές ορεινού τρεξίματος με τις επωνυμίες: «HardSun Trail» και «Agistraki Trail», καθώς και έναν παιδικό αγώνα με την επωνυμία «Kids Fun Race».

Οι νικητές της γενικής κατηγορίας του
“HardSun Trail 27km”
Οι νικήτριες της γενικής κατηγορίας του
“HardSun Trail 27km”
   
Οι νικήτριες του “Αγκιστράκι Trail 10Km” Οι νικητές του “Αγκιστράκι Trail 10km”

2ος ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ “HARDSUN” ΣΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ

To “Copa Cabana” διοργάνωσε στο Αγκίστρι στις 5 Σεπτεμβρίου του 2021, τον 2ο αγώνα ορεινού τρεξίματος HardSun, ο οποίος διεξήχθη σε δύο διαδρομές ορεινού τρεξίματος με τις επωνυμίες: «HardSun Trail» και «Agistraki Trail», καθώς και έναν παιδικό αγώνα με την επωνυμία «Kids Fun Race».

Στους αγώνεςHardsun trail 27χλμ.“:
Α. Στην κατηγορία των ανδρών την πρώτη θέση κατέλαβε ο Γιάννης Βλάχος με χρόνο 2:30:34
Β. Στην κατηγορία των γυναικών την πρώτη θέση κατέλαβε η Βασιλική Τζίμα με χρόνο 02:31:16

   

Στους αγώνεςAgistraki trail 10 χλμ.“:
Α. Στην κατηγορία των ανδρών την πρώτη θέση κατέλαβε ο Λεωνίδας Αθανασόπουλος με χρόνο 0:49:19
Β. Στην κατηγορία των γυναικών την πρώτη θέση κατέλαβε η Αντιγόνη Γεωργιάδη με χρόνο 1:01:09

3ος ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ “HARDSUN” ΣΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ

To “Copa Cabana” διοργάνωσε στο Αγκίστρι στις 17 Απριλίου του 2022, τον 3ο αγώνα ορεινού τρεξίματος HardSun, ο οποίος διεξήχθη σε δύο διαδρομές ορεινού τρεξίματος με τις επωνυμίες: «HardSun Trail» και «Agistraki Trail», καθώς και έναν παιδικό αγώνα με την επωνυμία «Kids Fun Race».

  
 
 
 
 
     
 
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ
Κατοικίες
Διαμερίσματα
ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Κατοικίες, Επιχειρήσεις
Οικόπεδα, Κτήματα
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΟΣΕ, ΚΤΕΛ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ
Τηλεφωνικός Κατάλογος
Χρυσός Οδηγός
ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS
ΚΕΠ  -  ΟΑΕΔ
ΑΣΕΠ  -  ΕΟΤ
     
EmpNeusis Web Design and Hosting Services
Τηλ.:      210 5699786 / Κινητό: 6942523338
E-mail : webdesigner@empneusis.gr