ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ      ΤΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ      PHOTOSHOW      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ      ΑΡΧΗ      Ελληνικά Αγγλικά  
 
Θρησκευτικός τουρισμός στο Αγκίστρι
 

Στο Μεγαλοχώρι μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει την Εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στο κέντρο του χωριού (1885), που είναι η Μητρόπολη του νησιού, για τις αξιόλογες τοιχογραφίες που υπάρχουν σ' αυτή. Γιορτάζει την Παρασκευή του Πάσχα οπότε γίνεται πανηγύρι. Η Εκκλησία είναι Βασιλική με τρούλο η οποία χτίσθηκε το 1885 και κοσμείται από τοιχογραφίες αναγεννησιακής μορφής, οι οποίες φιλοτεχνήθηκαν από τον Ανδριανό Σταματιάδη.

Επίσης στη Σκάλα αξίζει να επισκεφτείτε την ολόλευκη Εκκλησία των Αγίων Αναργύρων με τον γαλάζιο τρούλο, της οποίας την Αγία Τράπεζά της την είχε εγκαινιάσει ο ίδιος ο Άγιος Νεκτάριος.

Επειδή η Αίγινα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Αγκίστρι, περίπου 10 λεπτά, διοργανώνονται ημερήσιες εκδρομές για θρησκευτικό τουρισμό στην Αίγινα, από τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι γυρίζουν αργά το βράδυ, με το σκάφος Αγκίστρι Express.

Πόλος έλξης για τους επισκέπτες αποτελεί η Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου αλλά και το Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας, με τους περισσότερους τουρίστες να είναι ημεδαποί μεγαλύτερης ηλικίας και να συνδυάζουν συνήθως τις διακοπές τους στο Αγκίστρι με προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο και επισκέψεις σε άλα θρησκευτικά μνημεία της Αίγινας. 
 
 
 
 
     
 
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ
Κατοικίες
Διαμερίσματα
ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Κατοικίες, Επιχειρήσεις
Οικόπεδα, Κτήματα
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΟΣΕ, ΚΤΕΛ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ
Τηλεφωνικός Κατάλογος
Χρυσός Οδηγός
ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS
ΚΕΠ  -  ΟΑΕΔ
ΑΣΕΠ  -  ΕΟΤ
     
EmpNeusis Web Design and Hosting Services
Τηλ.:      210 5699786 / Κινητό: 6942523338
E-mail : webdesigner@empneusis.gr