ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ      ΤΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ      PHOTOSHOW      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ      ΑΡΧΗ      Ελληνικά Αγγλικά  
 
 
Λιμενάρια
 

Μετά το Πολέμι ο δρόμος κατηφορίζει και φθάνει στα Λιμενάρια, ένα παραδοσιακό γραφικό χωριό στα νοτιοανατολικά του νησιού, τον τρίτο οικισμό του Αγκιστρίου, στο νότιο μέρος του νησιού που απέχει 4,5 χλμ. από το Μεγαλοχώρι και έχει 105 κατοίκους. Τα Λιμενάρια διακρίνονται για τη Λαϊκή τους παράδοση και τα ιδιαίτερα πολιτιστικά χαρακτηριστικά τους.

Πεύκα, μεγάλα κυπαρίσσια, ελιές, μποστάνια, πετρόκτιστα σπίτια, το παλιό σχολείο, η μεγάλη Εκκλησία της Αγίας Κυριακής και το γραφικό λιμανάκι της Μάρεζας, είναι μόνο ένα δείγμα της ομορφιάς και της μαγείας που έχει να επιδείξει αυτή η τοποθεσία.

Στην περιοχή Πολέμι, πριν τα Λιμενάρια, βρίσκεται η παλιά Εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας στην οποία είχε καθαγιάσει και ο Αγιος Νεκτάριος Αιγίνης. Εδώ ήταν τα παλιά αλώνια του νησιού και τα πώρινα πηγάδια συλλογής νερού, κάποια από τα οποία μπορούμε να δούμε γύρω από την Εκκλησία.

Από τα Λιμενάρια, ανατολικά ένας άλλος δρόμος οδηγεί μετά από 500 περίπου μέτρα στην όμορφη βραχώδη και απόμερη παραλία της Μάρεζας, με τα βαθιά μπλε πεντακάθαρα νερά, ένα σημείο που προτιμούν πολλοί για να δένουν τα σκάφη τους.

Επιστρέφουμε στα Λιμενάρια και κατευθυνόμαστε δυτικά προς την Απόνησο. Στη διαδρομή μας, περίπου χίλια μέτρα στα δεξιά μας, ακολουθούμε το δρόμο προς την όμορφη περιοχή της Λίμνης και συναντάμε την πώρινη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Εκεί υπάρχουν δύο παλαιοί τάφοι μέσα στο κοιμητήριο, που λέγεται πως ανήκουν σε πειρατές, ενώ απέναντι από την Εκκλησία βρίσκεται ένα χαρακτηριστικό παλιό πέτρινο πηγάδι.
 
 
 
 
 
     
 
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ
Κατοικίες
Διαμερίσματα
ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Κατοικίες, Επιχειρήσεις
Οικόπεδα, Κτήματα
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΟΣΕ, ΚΤΕΛ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ
Τηλεφωνικός Κατάλογος
Χρυσός Οδηγός
ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS
ΚΕΠ  -  ΟΑΕΔ
ΑΣΕΠ  -  ΕΟΤ
     
EmpNeusis Web Design and Hosting Services
Τηλ.:      210 5699786 / Κινητό: 6942523338
E-mail : webdesigner@empneusis.gr