ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ      ΤΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ      PHOTOSHOW      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ      ΑΡΧΗ      Ελληνικά Αγγλικά  
   ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ      ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ (21/02/2012)
 

Μετά από πρωτοβουλία της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου κυρίας Ευαγγελίας Σεργιανίτη, διοργανώθηκε στις 21 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με το Δήμο Αγκιστρίου, ενημερωτική ομιλία για τις εξαρτησιογόνες ουσίες. Η εκδήλωση είχε αρχικά οριστεί για τις 8 του Φλεβάρη αλλά εξαιτίας της γενικής απεργίας πραγματοποιήθηκε τότε μόνο η παρουσίαση της εργασίας των μαθητών της Α΄ Λυκείου.

Η ομιλία έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος και την  παρακολούθησαν πάνω από 80 έφηβοι και ενήλικες. Η ομιλία ξεκίνησε με την κυρία Σεργιανίτη, η οποία χαιρέτησε την εκδήλωση και τόνισε την ιδιαιτερότητα της σημερινής εκδήλωσης όπου για πρώτη φορά ένα τέτοιο θέμα ταμπού συζητιέται ανοιχτά στο Αγκίστρι. Τέλος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους αλλά και τους χορηγούς της εκδήλωσης όπου χωρίς την πολύτιμη βοήθεια τους δεν θα μπορούσε να γίνει αυτή η ομιλία. Στην συνέχεια το λόγο πήρε η κυρία Σιμόνη Ξανθογιώργου, Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο «Κίνηση Πολιτών για τον Αλκοολικό και το Περιβάλλον του». Η κυρία Ξανθογιώργου αναφέρθηκε πέρα από την προσωπική της εμπειρία και σε όλα εκείνα τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την υπερβολική κατανάλωση Αλκοόλ. Ερωτήματα όπως Πως θα καταλάβετε εάν το παιδί σας έχει πρόβλημα με το Αλκοόλ; και Τι θα πρέπει να πω στο παιδί μου για το ποτό; προβλημάτισαν ιδιαίτερα γονείς και παιδιά. Στην πορεία η κυρία Στέφη Πετρίδη, ψυχολόγος και μέλος του Συλλόγου επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι έφηβοι και τα οποία τους οδηγούν τελικά στην κατανάλωση αλκοόλ ενώ συγκλονιστική ήταν η ομολογία ενός μέλους του Συλλόγου, αλκοολικός σε ανάρρωση, για το αντίκτυπο που έχει η συμπεριφορά ενός αλκοολικού μέσα στο άμεσο οικογενειακό  του περιβάλλον. Η εκδήλωση συνεχίστηκε και το λόγο πήρε η κυρία Σκοδρογιάννη Κυρατσώ, υπεύθυνη του προγράμματος ΚΕΘΕΑ – ΣΤΡΟΦΗ που αναφέρθηκε για το κέντρο συμβουλευτικής εφήβων έως 21 ετών που κάνουν κατάχρηση ουσιών και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες συμβουλευτικής και θεραπείας που δίνονται σε συστηματική βάση σε ολόκληρη την οικογένεια. Ο κύριος Παρλιάρος Αντώνιος υπεύθυνος της κοινότητας μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι έφηβοι τόσο μέσα στην οικογένεια όσο και στην κοινωνία και τόνισε την σημασία της καλής και ειλικρινής σχέσης που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα σε παιδιά και γονείς. Ενώ τρείς έφηβοι, μέλη της κοινότητας, μέσα από την δική τους ιστορία έδωσαν συμβουλές για το τι είναι πραγματικά αυτό που θα ήθελαν εκείνοι να είχαν κάνει οι γονείς τους αλλά δεν το έπραξαν και τόνισαν την ανάγκη της ύπαρξης κανόνων μέσα στην οικογένεια για το τι επιτρέπετε να κάνει ένα παιδί και τι όχι.

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν φυλλάδια και από τις δύο οργανώσεις ενώ ο προβληματισμός ήταν διάχυτος ακόμα και έξω από την αίθουσα με το τέλος των ομιλιών.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν: η Αegean, η Hellenic Seaways, τo ουζερί «Το Μαντράκι- Καφενές», το  Corner Cafe, το ξενοδοχείο «Ίριδες» και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια του Γεώργιου Γελαδάκη.


Πίσω

 
 
 
 
 
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
15 καταλύματα στη Σκάλα
7 καταλύματα στο Μεγαλοχώρι
Όλα τα Ξενοδοχεία του Αγκιστρίου >>
 
ΔΩΜΑΤΙΑ - STUDIOS
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
36 studios-δωμάτια στο Αγκίστρι
17 διαμερίσματα στο Αγκίστρι
Όλα τα Διαμερίσματα, Δωμάτια & Studios >>
 
ΓΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ
Εστιατόρια - Ταβέρνες
Ψητοπωλεία-Μεζεδοπωλεία
Πιτσαρίες-Κρεπερί
Τα στέκια του φαγητού και της γεύσης >>
 
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ
2 Club στο Αγκίστρι
Cafe snack
Bar & Beach bar
Τα στέκια για διασκέδαση στο Αγκίστρι>>
 
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ
Κατοικίες
Διαμερίσματα
ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Κατοικίες, Επιχειρήσεις
Οικόπεδα, Κτήματα
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΟΣΕ, ΚΤΕΛ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ
Τηλεφωνικός Κατάλογος
Χρυσός Οδηγός
ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS
ΚΕΠ  -  ΟΑΕΔ
ΑΣΕΠ  -  ΕΟΤ
     
EmpNeusis Web Design and Hosting Services
Τηλ.:      210 5699786 / Κινητό: 6942523338
E-mail : webdesigner@empneusis.gr